dimecres, 23 de gener del 2013

El naixement i la infancia de Hercules


 
EL NAIXEMENT DE HERCULES
Zeus va jaure amb Alcmena després d'adoptar l'aparença del marit d'esta. Amfitrió va tornar més tard eixa mateixa nit, i Alcmena va quedar embarassada de bessons. En la nit en què els bessons van nàixer, Hera, coneixent l'adulteri del seu marit, va aconseguir convéncer Zeus que prestara un jurament segons el qual el primer xiquet que nasquera aquella nit a un membre de la casa de Perseu seria un gran rei.

Una vegada Zeus va haver jurat, Hera va córrer a la casa d'Alcmena i va ralentitzar el part, per a que el seu cosi Eristeu naisquera prematurament fent aixi que es convertira en el rei.
La seua criada, li va dir que ja havia assistit al xiquet en el part. Després de sentir-ho, Hera va botar sorpresa, deslligant així els nucs i permetent que Alcmena donara a llum els bessons: Heracles i Ifcicles. Un dels xiquets, Ificles, era mortal, mentres l'altre era el semidéu Hèracles.
Hèracles va ser anomenat així en un intent fallit per aplacar a Hera. Uns pocs mesos després del seu naixement, Hera va enviar dos serps a matarlo mentres dormia en el seu bressol. Hèracles va estrangular una serp amb cada mà i va ser trobat per la seua cuidadora infantil jugant amb els seus cossos exangües com si foren uns insignificants joguets.



LA RAÓ DELS 12 TREBALLS

En un atac de bogeria provocat per Hera, Hèracles va matar els seus propis fills i a dos dels seus nebots amb les seues pròpies mans. Al despertar i descobrir els terribles actes que havia comés, va sentir un terrible dolor, i no va voler continuar vivint amb Mègara (altres versions diuen que també va assassinar a Mègara) . En penitència per esta execrable acció, la sibil·la délfica li va dir que havia de dur a terme deu treballs que disposara Euristeo, l'home que havia usurpat el seu legítim dret a la corona i a qui més odiava. Hèracles va dur a terme tots ells amb èxit, però Hera li va dir a Euristeo que estimava que en dos dels treballs havia fallat, perquè havia rebut ajuda, per la qual cosa va ordenar dos més, que Hèracles també va completar, fent un total de dotze.












                             
                                                                                               Nuria Peris del Rio 4ºA